Rondleiding

IMG 4093Wachtkamer
De wachtkamer is het visitekaartje van onze praktijk. Het dient als ontvangstruimte, wachtruimte maar ook als apotheek en informatiebalie. Aan de balie wordt u door een van onze assistentes te woord gestaan. Zij zullen zonodig uw gegevens en die van uw huisdier invoeren in ons computersysteem. We hopen dat u en uw huisdier zich zo snel mogelijk thuis voelen in onze wachtruimte.

 

IMG 4179Spreekkamers
De praktijk beschikt over drie volledig ingerichte spreekkamers. In de spreekkamer wordt uw huisdier onderzocht en zo nodig behandeld. In de spreekkamer kunnen we uw huisdier meteen wegen door de in de behandeltafel ingebouwde weegschaal. De spreekkamers vormen een belangrijke werkplek binnen de praktijk. Vele werkzaamheden vinden plaats binnen deze kamers.

 

Centrale ruimte ( Voorbereidingsruimte & Lab )
De spreekkamers komen aan de achterzijde uit op onze centrale ruimte. Deze ruimte vormt letterlijk en figuurlijk het hart van onze kliniek. In deze ruimte vindt bloed- en laboratoriumonderzoek plaats. Daarnaast bereiden we patiënten voor op operaties. Dat betekent dat ze hier onder anaesthesie worden gebracht en daarna geschoren en gewassen. Na de operatie worden in deze ruimte de instrumenten gereinigd en in een speciaal apparaat met stoom weer steriel gemaakt. Aan de centrale ruimte grenzen naast de spreekkamers ook de kattenopname en de centrale gang.

IMG 3383Opname voor katten
De kliniek beschikt over een gescheiden opname voor honden en katten. Dit betekent dat katten in alle rust met eventuele soortgenoten in een afgesloten ruimte kunnen verblijven. Patiënten verblijven in de opname in afwachting of na afloop van een operatie. Daarnaast verplegen we hier dieren die bijzondere zorg nodig hebben. Deze zorg kan bestaan uit diverse medicijnen of infusen alsmede specifieke voeding. In sommige gevallen is ook Intensieve Zorg noodzakelijk. We proberen het verblijf van uw huisdier zo aangenaam mogelijk te maken.

Operatiekamer
De operatiekamer is direct tegenover de centrale voorbereidingsruimte gelegen. Direct na de operatievoorbereidingen kan de patiënt naar de operatiekamer verplaatst worden. De operatiekamer beschikt over twee operatietafels. In de operatiekamer zijn alle benodigdheden voorhanden voor het onderhouden en bewaken van de anaesthesie, zoals zuurstof, narcosegas en bewakingsapparatuur.

DSC 0523Tandheelkunde ruimte
De praktijk beschikt over een speciaal ingerichte kamer waar alle gebitsbehandelingen plaats vinden. In deze ruimte zijn alle benodigdheden voorhanden voor het onderhouden en bewaken van de anaesthesie, zoals zuurstof, narcosegas en bewakingsapparatuur. Daarnaast beschikken we over een digitaal dentaal röntgenapparaat.

 

 

Hondenopname
In de hondenopname zijn verblijfruimtes voorzien voor honden van alle soorten en maten. Grote honden kunnen aangenaam liggen in een van onze inloopkennels. Voor kleinere hondjes hebben we een verblijf op maat.

Röntgenkamer
De kliniek beschikt over een hoogwaardige röntgentoestel en digitale ontwikkelapparatuur. De straling die bij het maken van de foto's vrijkomt is schadelijk bij herhaalde blootstelling. Daarom is de ruimte tijdens het maken van de foto's niet toegankelijk behalve voor medewerkers die in beschermende kleding zijn gehuld. Het uitlezen van de foto's gebeurt met behulp van een computer. Daardoor zijn de foto's snel klaar, makkelijk te bewerken en eenvoudig op te slaan op computer en CD-rom.

 

IMG 3905Echo- en ECG-ruimte
Enigszins verscholen achter de hondenopname bevindt zich de kamer waar de echo-onderzoeken plaatsvinden. Deze ruimte is volledig te verduisteren en zowel koel als donker, waardoor de dieren zich zo veel mogelijk op hun gemak voelen tijdens de onderzoeken. In de echokamer voeren we niet alleen echo-onderzoeken van het hart en de buikholte uit, maar maken we ook hartfilmpjes of ECG's om het hartritme te inventariseren.